Η επόμενη μέρα …

Η επόμενη μέρα στην Μπαρτσελόνα είναι γεμάτη αβεβαιότητα και ερωτηματικά. Φαντάζει, όμως, λίγο πιο αισιόδοξη, από την στιγμή που λείπει ο Μπαρτομέου από την κεντρική εικόνα…

Η είδηση της παραίτησης Μπαρτομέου πέτυχε την ποδοσφαιρική ομάδα στο Τορίνο και την ώρα που οι ποδοσφαιριστές έπαιρναν το δείπνο τους στο ξενοδοχείο. Έκπληξη και έγκριση ήταν οι κυρίαρχες αντιδράσεις, αφού οι παίκτες θεωρούν ότι η αποχώρηση του προέδρου θα ρίξει τους τόνους για τους επόμενους τρεις μήνες, μέσα στους οποίους θα πρέπει να οριστεί ημερομηνία για τις εκλογές.

Πλέον ο σύλλογος περνάει στα χέρια μιας διαχειριστικής διοίκησης που δεν έχει την δυνατότητα να παίρνει καίριες αποφάσεις, πέραν από αυτές που θα βοηθούν στην εύρυθμη καθημερινότητα του, και θα έχει ως πρόεδρο τον Κάρλες Τουσκέτς, έναν γνωστό τραπεζίτη που το 1978, μόλις σε ηλικία 27 ετών, υπήρξε ο πρώτος ταμίας επί προεδρίας Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ.

Οι πιθανοί υποψήφιοι υποδέχθηκαν με διθυραμβικά σχόλια το τέλος της εποχής Μπαρτομέου και ο Εμίλι Ρουσό θα έρθει σε επαφή με διάφορους εξ’ αυτών, αναζητώντας μια κοινή υποψηφιότητα, με σκοπό να έχει την συναίνεση μεγαλύτερου αριθμού μελών.

Ο Τζουάν Λαπόρτα, ο πρόεδρος της αναγέννησης του συλλόγου το 2003 και ο Βίκτορ Φοντ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Τσάβι ώστε να είναι η «σημαία» του πρότζεκτ του, φαντάζουν αυτή την στιγμή ως τα φαβορί, σε μια κούρσα που θα έχει μόνο όσους… δρομείς καταφέρουν να συγκεντρώσουν 5.506 υπογραφές μελών (το 5% των 110.332 μελών, δηλαδή), ώστε να θεωρούνται και επισήμως υποψήφιοι.

email > freekick@tipsmaker.net