Καραγκιοζιλίκι …

Ποδόσφαιρο και τα μυαλά στα κανάλια. Φοβερά πράγματα.  Πέφτει χοντρό γέλιο με τους ”ρεπόρτερ” και το μαρκούτσι που κρατάνε, το εργαλείο για να πάρουν… συγκλονιστικές δηλώσεις, να αρπάξουν βαρβάτες αποκλειστικότητες.Παρακολουθείς ξένα κανάλια και ζηλεύεις. Νοιώθεις κομπλεξικός σαν ελληνόπουλο. Επαγγλματίες είναι και δίνουν την είδηση με σοβαρότητα, με λιτότητα, με το κατάλληλο ύφος, Έτσι γίνεται έξω. Δεν αμολάνε μαλακίες. Κουβέντες άδειες. Προτάσεις που δεν αποτελούν απώλεια αν δεν ακουστούν. Όχι πως δεν υπάρχουν μαλάκες τηλεθεατές στο εξωτερικό. Δεν απευθύνονται στον μαλάκα, όμως.

Αυτό είναι, σου λένε, όσο μεταδίδεται το παιχνίδι από την τηλεόραση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, αν προκύψει θα επανέλθουμε.Στην Ελλάδα επειδή ο σπήκερ δεν έχει κάτι να πει, επειδή τελείωσαν τα ”χαρτάκια” με τα δήθεν στατιστικά, ζητάει,,, βοήθεια από τον ”ρεπόρτερ”. Έφαγε το γκολ η ομάδα, για να μας πει ο συνάδελφος πως αντέδρασε ο προπονητής. Η αποκάλυψη!!!  Ο προπονητής δεν… χάρηκε. Ούτε… πανηγύρισε το γκολ των αντιπάλων. Η έγκυρη πληροφόρηση με το ζωντανό, επιτόπιο ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι ο προπονητής… στεναχωρήθηκε. Ευτυχώς τομάθαμε αυτό το…απρόσμενο.

Μετάδοση ευρωπαϊκού αγώνα στην Ελλάδα σημαίνει γελοιοποίηση του γεγονότος. Καραγκιοζιλίκι, Να μην έχουν να πουν τίποτα, γιατί δεν βλέπουν τίποτα απ’ όσα μπανίζουν οι τηλεθεατές, και να σαλιαρίζουν περιττά πράγματα. Λυπάμαι τον καλωδιωμένο ”ρεπόρτερ”. Τον καλάει ο άλλος στη διάρκεια του παιχνιδιού να πει για ανύπαρκτο θέμα και είναι σα να του λέει «Σκάσε και κολύμπα…». Λέγε! Μη σταματάς να λες, ας μην έχεις κάτι να πεις. Λέγε! Ξανάλεγε τα ίδια και τα ίδια. Λέγε!

Τι να κάνει ο ταλαίπωρος και ανεκπαίδευτος επαγγελματίας με το μαρκούτσι. Λέει. Ότι στον επόμενο ματς θα παίξουμε καλά, καλύτερα, όπως …αποκάλυψε ο διεθνής Διεθνίδης. Ότι πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα, άλλη δημοσιογραφική μπόμπα αυτή, από τον διεθνή Διεθνόγλου. Τέλος.

email > freekick@tipsmaker.net