Καραβιές παικταράδων …

Το καταγράφω ως το φαινόμενο. Το υψηλό ενδιαφέρον του κόσμου για το… άγνωστο. Αυτό είναι η μεταγραφή. Δεν ξέρεις τι ψάρια θα πιάσει ο νεοφερμένος. Και δεν περιμένουν να τον δουν πρώτα να παίξει και μετά να… ενθουσιαστούν. Όχι, δεν πάει έτσι.

Πριν ακόμα έρθει στον Ολυμπιακό ο Γάλλος Ματιέ Βαλμπουενά είχε προηγηθεί ο σχετικός και επιβαλλόμενος… πανικός. Τα ρέστα τους έδωσαν τα πρωτόσελιδα. Άσε το άλλο. Συνέντευξη έδινε ο Μαρινάκης να τα χώσει χοντρά στον Τσίπρα, να μιλήσει για το παπόρι της πρέζας ”Noor 1” και ο δημοσιογράφος την γύριζε την κουβέντα στον… Βαλμπουενά. Και στις άλλες μεταγραφές που προβλέπεται να ακολουθήσουν στον Ολυμπιακό.

Η μεταγραφή κουβαλάει το άγνωστο, αλλά και την… ελπίδα. Η ομάδα θα γίνει ισχυρώτερη, θα σιγουρέψει το πρωτάθλημα. Έτσι πάει. Από καταβολής κόσμου. Στην κορυφή της ατζέντας του φουκαρά η ελπίδα. Και επειδή η φουκαραδοσύνη είναι αθάνατη, είναι αιώνια στους αιώνες, η πουτάνα Ελπίδα συνεχίζει να κάνει παιχνίδι.

Ας συμβιβαστούμε με την ελπίδα, αλλά να μην απομακρυνθούμε από την άλλη, την δασκάλα που ακούει στο όνομα Λογική. Με την ελπίδα πετάς στα σύννεφα, με την λογική δεν κάνεις βήμα στο κενό. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Τι θα προσθέσει στον Ολυμπιακό ο παικταράς Βαλμπουενά, που πατάει στα 35; Μη ξεχνάμε την τύχη του άλλου παικταρά που ήρθε πέρυσι τέτοιον καιρό στον Ολυμπιακό, στην ίδια ηλικία και… χάθηκε. Και από τον Ολυμπιακό, και από το ποδόσφαιρο. Λέω για τον Γιάγια Τουρέ. Και γι’ αυτόν είχαν πλακώσει τα πρωτοσέλιδα.

Εκτός από τον Βαλμπουενά, ο Μαρινάκης θα φέρει κι άλλους ποδοσφαιριστές. Παράλογο, μα την αλήθεια! Μοιάζει με τον Τσίπρα που κάνει μεταγραφές δεξιών και βασιλικών στα ψηφοδέλτια του… αριστερού Σύριζα. Για να μη ξεχνιόμαστε. Καραβιές παικταράδων ήρθαν στον Ολυμπιακό τα δυο τελευταία χρόνια. Καμιά άλλη ΠΑΕ δεν έκανε τόσες πολλές μεταγραφές. Κι όμως η ομάδα έχασε το πρωτάθλημα, και το 2018 και το 2019.

Το 2018 διότι δεν παρουσίασε καλή ομάδα, κατά την εκτίμηση της ίδιας της ΠΑΕ, το 2019 χάθηκε άδικα το πρωτάθλημα διότι ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα. Και αφού, επιτέλους, ο Ολυμπιακός έκτισε ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και αξίζει τον τίτλο, γιατί θέλει να… ξεκινήσει από την αρχή; Στην κτισμένη ομάδα άντε να χρειαστούν 2-3 προσθήκες, όχι άλλη μια καραβιά παικταράδων πρωτοσέλιδων.

email > freekick@tipsmaker.net