Κίνηση …Τσάβι Ρόκα

Στη θέση του Νίκου Νταμπίζα προσελήφθη στον Παναθαηναίκό ο Ισπανός Τσάβι Ρόκα. Το αξιοσημείωτο. Βροχή τα ρεπορτάζ για τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, ο οποίος προέρχεται μετά από τεσσάρων χρόνων σε κλαμπ της Κύπρου. Λες και λύθηκε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Λες αυτό και μόνο χρειαζόταν η ΠΑΕ του μεγαλομετέχου Αλαφούζου προκειμένου να επανελθει στην κανονοκότητα. Τόσο… αθώα και έσχετα παρουσίασαν τα έγκυρα μέσα τη κίνηση Τσάβι Ρόκα.

Δεν το συζητήμαμε ότι ο λεγόμενος τεχνικός διευθυντής είναι απαραίτητος. Υπέραπαραίτητος. Τόσο όσο και ο προπονητής, η δουλειά του οποίου εξαρτάται από τα κυβικά και την κλάση του τεχνικού διευθυντή. Μια παρατήρηση αναγκαία στην κουβέντα…

Σχεδόν σε κάθε ΠΑΕ διαφέρει ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή. Επειδή είναι δομημένες διαφορετικές οι συθήκες δουλειάς, γενικά το περιβάλλον στην ΠΑΕ, που ορίζεται από τον όποιον μεγαλομέτοχο. Ύστερα είναι και η διαφορετικότητα του επαγγελματία ο οποίος αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του τεχνικού διευθυντή.

Πέρα απ’ αυτό. Το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό το κάνει έτσι ή αλλοιώς ο Αλαφούζος. Η τσέπη του καναλάρχη, όχι ο προπονητής, όποιος κι αν είναι αυτός. Ανάλογα με το μπάτζετ που κριθεί ο 45χρονος Τσάβι Ρόκα. Μετράνε τα κονέ του, η ατζέντα του, η επαγγελματική του εντιμότητα, οι ικανότητες του, αλλά είναι ο ορισμός της αφέλειας να περιμένει κανείς θαύματα και μαγικά.

email > freekick@tipsmaker.net