Λάθος απόφαση …

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες για την απόφαση των ανθρώπων της Λίβερπουλ να ζητήσουν να υπαθχούν στα μέτρα της αγγλικής κυβέρνησης, η οποία θα κάλυπτε το 80% των μισθών των -εκτός ποδοσφαίρου- εργαζομένων του συλλόγου. Σίγουρα οι… φωνές ήταν δικαιολογημένες, μια και μιλάμε για την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και, ουσιαστικά, την ομάδα που κατέκτησε ή θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Έναν οργανισμό που πρόσφατα ανακοίνωσε κέρδη 42 εκατομμυρίων λιρών.

Ευτυχώς για τη φήμη του κλαμπ, οι διοικούντες αποφάσισαν να πάρουν πίσω την απόφασή τους, δικαιώνοντας όσους αντέδρασαν. Μεταξύ αυτών που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους με την κίνηση των ιθυνόντων των «ρεντς» βρέθηκαν και παλιοί ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, όμως ο Τζίμι Κάραγκερ, ο Ντίτμαρ Χάμαν και ο Σταν Κόλιμορ. Ο δεύτερος μάλιστα είχε… τιτιβίσει στο Twitter πως «η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν προτάθηκε για τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι αντίθετο στις αξίες του συλλόγου που γνώρισα». Ο δε Κόλιμορ, είχε πει, επίσης μέσω social media, πως «δε ξέρω ούτε έναν φίλαθλο της Λίβερπουλ, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό του, που δεν θα έχει αηδιάσει από αυτήν την κίνηση. Είναι απλά λάθος».

Κάπως έτσι, ήρθε το μήνυμα-ανακούφιση του CEO της ομάδας, Πίτερ Μουρ, μέσω του οποίου έγινε γνωστό ότι οι «ρεντς» δεν θα προχωρήσουν την υπόθεση. Μεταξύ άλλων, ο Άγγλος επιχειρηματίας αναγνώρισε πως «πιστεύουμε πως πήραμε λάθος απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα», ενώ δεν δίστασε να πει πως «απολογούμαστε γι’ αυτό».

Επιπλέον, ο Μουρ τόνισε πως «η πρόθεσή μας ήταν, είναι και θα είναι να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό μας θα λάβει όση περισσότερη προστασία από την έλλειψη εσόδων αυτήν την παράξενη εποχή».

Κάπως έτσι, στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ… γλίτωσαν τη καλή φήμη τους, τουλάχιστον για την ώρα. Γιατί είναι φως φανάρι ότι οι πρωτόγνωρες εποχές που ζει ο πλανήτης ελέω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, φέρνουν δοκιμασίες που δεν είχαμε φανταστεί μέχρι πριν λίγες εβδομάδες.

email > freekick@tipsmaker.net