Λευκή περιστέρα …

Τσάκωσαν στο Μονακό τον Ρώσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ. Άδικο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος που παίζει υψηλά στην λίστα Forbs είναι λευκή περιστέρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Για το συγκεκριμένο αδίκημα, όμως, που του χρεώνουν θα βγει λάδι.

Είναι και φιλάνθρωπος ο Ντμίτρι Ρεμπολόβλεφ. Ύποπτο αυτό! Η «απόδειξη» για το πόσο «καθαρός» είναι. Εκατομμύρια δίνει κάθε χρόνο σε φιλανθρωπίες. Τι κόλπο είναι αυτό; Για να καλύψει τι;

Πώς έγινε ολιγάρχης ο Μήτσος, που γεννήθηκε το 1966; Τα γεγονότα. Φοιτητής της ιατρικής και πριν πάρει το δίπλωμα παντρεύεται μία συμφοιτήτρια του, με την οποία κάνει την Εκατερίνα, την ιδιοκτήτρια του Σκορπιού, το νησάκι του Ωνάση. Αντί να γίνει καρδιολόγος, το 1992 στήνει εταιρεία επενδύσεων. Από το πουθενά. Το 1994 γίνεται ιδιοκτήτη τράπεζας. Το 1995 είναι βιομήχανος, παράγει καλιούχο λίπασμα.

Αφού χοντροκονόμησε ο Ριμπολόβλεφ την πέφτει στην Κύπρο, πριν τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Αγοράζει το 10% της Τράπεζας Κύπρου, της πιο μεγάλης στο νησί και ψάχνει να βρει… ομάδα. Δεν τα καταφέρνει με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ το 2011, ούτε με την Δυναμό Μόσχας και αγοράζει τελικά την Μονακό. Το 2013, για να μη χρεοκοπήσει η Κύπρος η Τράπεζα Κύπρου αγοράζει την Λαϊκή Τράπεζα.

Για διαφθορά, για δωροδοκίες υψηλών κρατικών λειτουργών στο πριγκηπάτο κατηγορείται ο Δημήτρης Ριμπολόβλεφ. Όταν κάποιος έχει τα δικά του πακέτα, τότε είναι «ανοικτή» η γραμμή επικοινωνίας με αρχιεισαγγελέα και υπουργούς. Συνελήφθη, όμως, γιατί τον «στήσανε», αυτοί που του έφαγαν λεφτά και δεν θέλουν να τα γυρίσουν πίσω. Τον πέρασαν ψώνιο και του έσπρωξαν πανάκριβα οι μαφιόζοι στην αγορά έργων τέχνης.

email > freekick@tipsmaker.net