ΠΑΟΚ από τα παλιά …

Ένας ΠΑΟΚ από τα παλιά. Τα πολύ φρέσκα παλιά. Ο γνωστός ΠΑΟΚ με την ερασιτεχνική και ανεύθυνη παρουσία του στο γήπεδο. Ακόμα και σε αγώνες κρίσιμους, όπου κατάφερνε με την αποτυχία του να κρατιέται μια ζωή εκτός πορείας. Εκτός Ιστορίας.

Αυτόν τον ΠΑΟΚ είδαμε χθες. Στην τρίτη στη σειρά ήττα του σε ματς ευρωπαϊκό στην Τούμπα, μετά την Μπενφίκα και την Τσέλσυ. Αυτή τη φορά ηττήθηκε από την κατώτερη του ουγγρική Βίντι.

Συμβαίνει. Ο ΠΑΟΚ του 2018, ο κυπελλούχος και με σερί νικών στο πρωτάθλημα να κερδίζει εκτός την ισχυρή Μπάτε Μπορίσωφ και να χάνει στο ημίχρονο 2 – 0 από την μικρών κυβικών πρώην Βιντεότον. Ευτυχώς που γλύτωσε το 3 – 0 όταν στη μοναδική φάση των αντιπάλων ο παίκτης της Βίντι μόνος και από πολύ κοντά έστειλε το τόπι στα χέρια του Πασχαλάκη.

Έχασε ο ΠΑΟΚ ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν απών. Και στα 90. Μια ήττα που δεν προήλθε από ατυχία, από αδικία, γιατί ο διαιτητής ήταν εχθρικός, στημένος, γιατί ο αντίπαλος ήταν αντιαθλητικός, γιατί το φεγγάρι ήταν ρομαντικό, παραπλανητικό.

Στόχος πρώτος και γιατί όχι μοναδικός για τον ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα. Όσο κι αν ακούγεται… περίεργο είναι πολυτέλεια η διάκριση στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει δείξει ικανός να κερδίσει το στοίχημα εντός συνόρων. Όχι, όμως, με εμφανίσεις σαν τη χθεσινοβραδινή.

Από μια άποψη, λοιπόν, η ψυχρολουσία με την Βίντι αποτελεί ”προειδοποίηση”. Είναι ήττα- ”δώρο” στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ένα μάθημα για το τι τους περιμένει, να ξαναγυρίσουν την ομάδα στα παλιά. Στο κοντινό παρελθόν της.

email > freekick@tipsmaker.net