Παιχνίδι εντυπώσεων …

Δεν είναι καν απαραίτητο να «πλησιάσει» τον διαιτητή η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό για να μην αδικηθεί. Για να πάρει τα σφυρίγματα που χρειάζεται, κυρίως, προκειμένου να φτάσει στην κούπα, με την βοήθεια της διαιτησίας. Ο διαιτητής, και χωρίς να χρηματιστεί, θα ευνοεί την ομάδα εκείνη που είναι ικανή να του κάνει ζημιά. Να τον τιμωρήσει, να τον αποκλείσει. Να φρενάρει την καριέρα του.

Ο διαιτητής γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον ποια ομάδα έχει το επάνω χέρι σήμερα στην ΕΠΟ. Στη διαιτησία, δηλαδή. Ο διαιτητής που έκανε ένα σωρό συμβιβασμούς για να φτάσει μέχρι να σφυρίζει στο μεγάλο πρωτάθλημα. Γιατί, λοιπόν, να παίξει στα ίσα ένα ματς ομάδας που έχει τις άκρες να τον καταστρέψει;

Ποδόσφαιρο είναι αυτό. Μία φάση τη διαβάζει ο καθένας όπως του γουστάρει. Όπως τον συμφέρει. Εύκολα, λοιπόν, η ΠΑΕ που περνάει γραμμή στις αποφάσεις ( ορισμός διαιτητών, ποινές διαιτητών) να επηρεάσει έτσι ή αλλοιώς το μέλλον ενός διαιτητή.

Όλο το παιχνίδι γίνεται στον πόλεμο των εντυπώσεων. Το γεγονός να ευνοηθεί σκανδαλωδώς ομάδα κι όμως ο διαιτητής να μην δεχθεί τις δυσμενείς γι αυτόν συνέπειες από τον αρχιδιαιτητή, επιτόπου λειτουργεί «μήνυμα» στην πιάτσα. Η εν λόγω ομάδα τυγχάνει προστασίας. Άρα, χάνει τη σφυρίκτρα του εκείνος ο διαιτητής που κοντράρει ή θεωρείται ότι κοντράρει την εν λόγω ομάδα.

Προπαγάνδα ο Ολυμπιακός ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται, κόντρα προπαγάνδα ο ΠΑΟΚ ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός. Να, γιατί ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι να στείλει video με φάσεις στην UEFA, για να αποδείξει ότι του την έχουν στημένη. Παιχνίδι εντυπώσεων.

Στο video του ΠΑΟΚ προς την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν περιλαμβάνονται οι φάσεις που οι διαιτητές ευνόησαν την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης. Όπως το ανύπαρκτο πέναλτυ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα στη Τούμπα, που έδωσε 1-0 την νίκη στον ΠΑΟΚ (φώτο).

email > freekick@tipsmaker.net