παιδιά της Ελλάδος …

Τι έγινε,ρε, παιδιά στο άδειο ΟΑΚΑ και πέφτει πανηγύρι ξέφρενο για πάρτη της εθνικάρας ομαδάρας. Έγινε κάτι απίστευτο και απίθανο, και επομένως δικαιολογημένος ο μέγας ενθουσιασμός και οι έπαινοι στα παιδιά της Ελλάδος. Κερδίσαμε 2-1 μια Βοσνία που όσο περνούσε ο χρόνος αντί να μπαίνει στο παιχνίδι, αυτή όλο και πλησίαζε προς τα αποδυτήρια. Αυτό το ανεπανάληπτο γεγονός συνέβη, η νίκη της εθνικής. Που θυμήθηκε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η νίκη, αφού πρώτα αποκλείστηκε διότι δεν μπορούσε να κερδίσει εντός ούτε και το Λιχτενστάιν.

Πράγματι η ομάδα, πέρα από τη νίκη, που την άξιζε, χθες πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση. Μη λησμονούνε και το παρελθόν, όμως. Ότι η εθνική είχε φτάσει υψηλά, είχε κατακτήσει το ευρώ το 2004, και στη συνεχεία μπήκε σε τροχιά καθόδου. Τώρα, για να έχουμε καλό ερώτημα σε ποια φάση βρισκόμαστε; Προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τον πάτο, διότι πιο κάτω δεν πάει άλλο.

Και αφού πιάσαμε πάτο, αφού πιο χαμηλά δεν γίνεται να κατεβούμε, ξεκίνησε υποτίθεται η επιχείρηση να σηκώσουμε το κεφάλι. Για να πάμε μέχρι που; Και αφού ψηλώσουμε κάπως, να ξαναβρεθούμε στα ίδια.

Δεν υπάρχει, επί της ουσίας, αρμόδιο όργανο παρακολούθησης της εθνικής ομάδας. Ούτε υπεύθυνος, επί της ουσίας. Να, γιατί η αποτελμάτωση, το σταμάτημα της κατηφόρας τα τελευταία χρόνια γινόταν με… ζαριές. Αν θα πιάσει ο επόμενος προπονητής. Και σήμερα η δουλειά εξαρτάται από τα… πειράματα και τα ταχυδακτυλουργικά του Ολλανδού προπονητή. Όλα παίζονται με τις δικές του αποφάσεις. Μπράβο του αν η ομάδα συνεχίσει να ξεφεύγει από την εθνική πατσαβούρα, ανάθεμα του αν παραμείνουμε στα ίδια.

By the awy …το γήπεδο ήταν άδειο στο παιχνίδι της εθνικής με αντίπαλο την Βοσνία. Η θλίψη. Να παίζει η ομάδα και να μην υπάρχει ψυχή στις κερκίδες. Οι λιγώτεροι από χίλιους θεατές είναι σα να μην υπήρχαν κι αυτοί σε στάδιο που χωράει 70 τόσες χιλιάδες. Και μας λένε ότι έσχισε το ματς στις θεαματικότητες. Έπιασε πολύ καλά νούμερα, έφαγε σήριαλ και ρηάλιτυ. Δεν ξέρετε τι λέτε, κυρίες και κύριοι των media.

Ενδιαφέρει τον ανταγωνισμό των καναλιών το αν το ματς της εθνικής ξεπέρασε το Next Top Model ή τις Άγριες Μελισσες. Όχι την εθνική ομάδα, που είναι η τελευταία στην Ευρώπη σε αποδοχή από τον κόσμο. Κι αυτό φάνηκε πανηγυρικά με την απουσία του στο γήπεδο.

Στόχος δεν είναι να κερδίσει τηλεοπτική, αλλά γηπεδική θεαματικότητα η εθνική ομάδα. Κατανοητό;

email > freekick@tipsmaker.net