Ποιά Μπέρνλυ …

Περίεργο. Γιατί λένε «λευκό» το άσπρο κρασί, που δεν είναι άσπρο, αλλά κίτρινο; Και γιατί λένε «κόκκινο» το κρασί που είναι μαύρο; Η κουβέντα για τους clarets, όπως είναι το παρατσούκλι της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα play-off του europa league.

Επειδή, λοιπόν, το ένα από τα δύο χρώματα αυτής της ομαδίτσας Burnley είναι το βυσσινί, το άλλο το μπλε, την παρατσούκλισαν «κόκκινα κρασιά». Οι clarets.

Επί της ουσίας. Δεν υπάρχει καμία Μπέρνλυ για τον κανονικό Ολυμπιακό. Αν μιλάμε σοβαρά και δεν παραμυθιαζόμαστε, επειδή ο μεν Ολυμπιακός είναι ελληνική ομάδα, του ελληνικού κωλοπρωταθλήματος. Η δε Μπέρνλυ είναι αγγλική και της πρέπον ανταγωνιστικής λίγκας στον κόσμο.

Βγήκε πρώτη στην πρέμιερ η Μπέρνλυ, πίσω από τις έξι ομάδες βαρέων κυβικών. Άρα, η έβδομη ομάδα της αξιοσέβαστης Αγγλίας δεν έχει καμία σχέση με το ανέκδοτο Λουκέρνη. Ποιος έκανε τέτοια σύγκριση; Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν ξέρω καμία Μπέρνλυ. Όπως ποτέ δεν πήρα στα σοβαρά καμία Λέστερ, επειδή έκανε την έκπληξη της αιωνιότητας.

Στα χρόνια του Νίκου Γουλανδρή ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Καραϊσκάκη μία σειρά παιχνιδιών προετοιμαδίας με αγγλικές αμάδες, τότε Α’ εθνικής. Λοιπόν. Η αγγλική ομάδα, αν εξαιρέσεις τα θηρία Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, και τελευταία Τσέλσυ, Σίτυ, δεν τρομάζουν στην Ευρώπη. Εκτός αγγλικού πρωταθλήματος βγάζουν ένα άλλο «περίεργο» πρόσωπο. Μοιάζουν με ψάρι έξω από το νερό.

Βέβαια, η Μπέρνλυ είναι ήδη μία δομημένη ομάδα. Ο δε Ολυμπιακός ακόμα στο ψάξιμο. Μέχρι και σήμερα ο Μαρινάκης κάνει μεταγραφές χωρίς να ρωτάει τον προπονητή. Όλοι παικταράδες. Όλοι όσοι έρχονται, όσοι φεύγουν. Δώσε πράμα στα πρωτοσέλιδα.

Είπαμε. Για τον κανονικό, τον ορθολογικό Ολυμπιακό, εκείνον που έχει καταλήξει σε σταθερό σχήμα, είναι εύκολη μπίζνα να αποκλειστεί η άβγαλτη στα ευρωπαϊκά μονοπάτια Μπέρνλυ. Αυτό λέω.

Ότι ο στρωμένος Ολυμπιακός, αν στραβώσει το πρώτο ματς, είναι ικανός και για «2» στην Αγγλία μ’ αυτήν την Μπέρνλυ, που της βγήκε η ψυχή ανάποδα, για να πετύχει ένα, μονάχα ένα γκολ, στην παράταση(!), προκειμένου να αποκλείσει μία άσημη ομάδα από Ισταμπούλ μεριά.

email > freekick@tipsmaker.net