Ποιά εξυγίανση …

Είναι βρώμικο, λένε, στην Ελλάδα. Δεν παίζεται στα ίσα, λένε. Το πρωτάθλημα, βέβαια. Ποιο άλλο; Καθαρά, πεντακάθαρα είναι όλα τα άλλα. Αυτό που είναι βρώμικο, που κυκλοφορεί στη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι το πρωτάθλημα. Μέχρι και σήμερα. Λάθος! Το ποδόσφαιρο δεν είναι βρώμικο. Το σωστό είναι ότι οι άνθρωποι που μπερδεύονται στο ποδόσφαιρο είναι λερωμένοι. Δεν είναι, λοιπόν, το ποδόσφαιρο που τους κάνει ανήθικους, πονηρούς. Πριν ακόμα μπλέξουν με την ομαδάρα τους όλοι τους, ένας κι ένας, διέθεταν τα προσόντα να ανταγωνιστούν στην πουστιά. Εύκολο! Γιατί οι ίδιοι γουστάρουν να ξηγιούνται αλεπουδιάρικα. Και γιατί στην πιάτσα βρίσκουν λαμόγια έτοιμα και εκπαιδευμένα να τους… συμπαρασταθούν.

Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος. Τα παλιά χρόνια ήταν, επί της ουσίας, η έναρξη του έργου. Με βάση τη κλήρωση, τη σειρά των αγώνων, στηνόταν το πλάνο των ενεργειών παρασκηνιακού χαρακτήρα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το πρόγραμμα παιχνιδιών του αντιπάλου, των αντιπάλων.

Το πρωτάθλημα δεν παίζεται μονάχα οριζοντίως. Τι κάνει, τι ψάρια πιάνει μονάχα η ομάδα μας από αγωνιστική σε αγωνιστική. Στόχος πώς να τη φέρουμε στον αντίπαλο σ’ αυτό ή εκείνο το παιχνίδι, που το έχουμε ”σημαδεύσει”.

Το πρωτάθλημα παίζεται και καθέτως, λοιπόν. Μετά τις δέκα αγωνιστικές π.χ. ή στη λήξη του πρώτου γύρου, η δική μας ομάδα να έχει ξεφύγει τουλάχιστον τόσους βαθμούς.

Όταν πλέον έγινε καθεστώς η τηλεόραση, κι όχι μόνον γι’ αυτό, οι αλεπουδιάρηδες σταμάτησαν να κάνουν συμβόλαια με ποδοσφαιριστές του αντίπαλου, των αντιπάλων. Ποιος ποδοσφαιριστής να έχει τα άντερα να κάνει το κόλπο, σε βάρος της ομάδας του, με τις κάμερες πίσω από την πλάτη του; Έτσι οι διαιτησία με τα… ανθρώπινα λάθη έγινε ο αποκλειστικός παράγων για να ρυθμιστεί στο αλλιώς ένα αποτέλεσμα. Κι όταν λέμε η διαιτησία, εννοούμε τους διαιτητές και τους διαιτητοπατέρες στο κόλπο.

Και διαιτησία σημαίνει ΕΠΟ! Να, γιατί γίνεται σφαγή, από την εποχή του Βαρδινογιάννη. Ποιος μάγκας πρόεδρος ΠΑΕ θα κάνει… εξυγίανση στην ΕΠΟ. Και το επάνω χέρι στο πρωτάθλημα έχει η ΠΑΕ της οποίας το αφεντικό ελέγχει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

email > freekick@tipsmaker.net