Στημένοι παπαγάλοι …

Τι θα πει πουλημένος δημοσιογράφος; Θα πει αυτός που τα παίρνει. Επιτόπου παρένθεση. Σήμερα, και δεν χωράει η παραμικρή αμφισβήτηση, στην πιάτσα κυκλοφορεί πολύ περισσότερη στημένη δημοσιογραφία από ποτέ. Αυτό σημαίνει ένα πράμα. Η κοινωνία, της οποίας κομμάτι είναι η δημοσιογραφία, έχει προχωρήσει παρακμιακά σε μεγαλύτερο βαθμό.

Πουλητάρι, λοιπόν, είναι ο επαγγελματίας δημοσιογράφος που λαδώνεται. Που κάνει ”θελήματα” και χρηματίζεται. Πριν από χρόνια πολλά στο πρόσωπο ενός αθλητικού συντάκτη διαπίστωσα μια άλλη κατηγορία πουλημένων δημοσιογράφων, οι οποίοι… δεν τα έπιαναν. Μιλάω για ”κατηγορία”, διότι πράγματι ένα κάρο δημοσιογράφοι τα γράφουν κάθε ημέρα όπως τα θέλει ο πρόεδρος της ομάδας, του κόμματος. Είναι πουλημένοι αυτοί;

Καμιά σημασία αν το ρεπορτάζ ή το σχόλιο δεν έχει… τιμολόγιο. Η ουσία είναι πως απουσιάζει εσκεμμένα η αντικειμενικότητα. Κι αν ο δημοσιογράφος δεν κάνει… δωρεάν δημόσιες σχέσεις στην προεδράρα, είναι πουλημένος στους οπαδούς της ομάδας, του κόμματος. Τα γράφει όπως θέλουν να τα ακούσουν ο μαλάκας. Το κορόιδο.

Έτσι είναι. Μαλάκας είναι ο γραφιάς, ο ραδιοφωνικός ή ιντερνικός σχολιαστής που φόρα παρτίδα ενεργεί με ασέβεια στο λειτούργημα και το κάνει τζάμπα. Αδιάφορο αν δεν τσεπώνει χαρτζηλίκια. Τσουτσέκι παραμένει της διοίκησης ή της εξέδρας, όταν κάνει τα κέφια τους.

Το φινάλε.Δεν νομιμοποιείται ο οπαδός, ο φανατικός οπαδός, αυτός που αρρωσταίνει με την ομάδα του, και δικό του πρόβλημα αυτό, να κάνει τον δημοσιογραφικό εισαγγελέα σε επαγγελματίες των ΜΜΕ, όταν αυτοί δεν είναι πληρωμένοι φονιάδες – γραφιάδες.

email > freekick@tipsmaker.net