Τεχνικός διευθυντής …

Η δουλειά του Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό, να το πούμε απλά, ήταν να φέρνει λεφτά στο μαγαζί. Να βρίσκει παίκτες στα μέτρα της τσέπης του Αλαφούζου και στα κυβικά της ομάδας, που θα την βοηθούσαν να διακριθεί, αλλά κι αν χρειαστεί να μεταπωληθούν να φέρουν φράγκα στο ταμείο. Με Νταμπίζα τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμενε ο Αλαφούζος. Ίσως και όπως του είχε υποσχεθεί ο τεχνικός διευθυντής.

Άλλους ποδοσφαιριστές έβλεπε στο γήπεδο ο μεγαλομέτοχος, μικρή σχέση μ΄αυτά που περίμενε και τον διαβεβαίωνε ο τεχνικός διευθυντής. Ειδικά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ οι παικτούρες του Νταμπίζα σχεδόν βοηθούσαν τον αντίπαλο. Το ίδιο και στην τεσσάρα με τον Άρη. Τι να συνέβαινε; Τι άλλο ότι οι παίκτες που φοράνε την πράσινη φανέλα είναι χαμηλού αγωνιστικού αιθερικού. Και ο καναλαρχης ρίχνει την ευθύνη αποκλειστικά στον Νταμπίζα.

Στην πιάτσα ο Αλαφούζος θεωρείται ο ανεκτικός. Ο όχι απαιτητικός. Επόμενο, για άτομο το οποίο ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το αντικείμενο, με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Επαγγελματίες, και… διοικητικοί, που δεν αξίζουν έφαγαν ψωμάκι στον Παναθηναϊκό λόγω Αλαφούζου.

Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο στενός συνεργάτης του Νταμπίζας, ο Κοστάντος. Το τεχνικό team του προπονητή Γιώργου Δώνη θεωρείται πλήρες.

Ο Νίκος Νταμπίζας γεννήθηκε το 1973 στο Αμύνταιο της Φλώρινας και ξεκίνησε από τον τοπικό Ερμή πριν φορέσει τη φανέλα των Ποντίων Βέροιας, από τους οποίους πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, το 1994. Μετά από τέσσερα χρόνια έπαιξε έξι σαιζόν στην Νιούκαστλ και ένα πρωτάθλημα στη Λέστερ. Με 70 συμμετοχές στην εθνική κρέμασε τα παπούτσια του αφού αγωνίστηκε εξι χρόνια στη Λάρισα. Πριν επανέλθει στον Παναθηναϊκό έκανε για ένα χρόνο τεχνικός διευθυντής στην Ομόνοια Λευκωσίας..

email > freekick@tipsmaker.net