Το άλφα μάθημα …

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Άρα, ο ΠΑΟΚ πιθανόν να αυξήσει τη διαφορά των 8 πόντων από τον Ολυμπιακό. Όπως και, τελικά, να το χάσει. Να το πάρει ο Ολυμπιακός. Όλα γίνονται, όταν μέχρι σήμερα παίχτηκε το μισό μόνο πρωτάθλημα.

Για να σηκώσει την κούπα ο Ολυμπιακός δεν φτάνει να κερδίζει τα περισσότερα παιχνίδια. Ακόμα και όλα(!) να τα πάρει, το πρωτάθλημα θα το ξαναχάσει, αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει την ίδια πορεία. Να κερδίζει, έτσι ή αλλοιώς. Με καλή ή μέτρια απόδοση.

Το άλφα μάθημα, το πρώτο που διδάσκει το ποδόσφαιρο δεν το έχει αντιληφθεί ο κόσμος των οπαδών. Ότι η επιτυχία οφείλεται και στην αποτυχία του αντιπάλου. Και δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να το δεχτεί αυτό ο οπαδός διότι μειώνεται η νίκη, η διάκριση, η κατάκτηση τίτλου από την ομαδάρα του.

Γιατί το 2018 πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ; Επειδή ήταν καλύτερη του προηγούμενου πρωταθλητή Ολυμπιακού. Όχι, ακριβώς! Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός, ο δε ΠΑΟΚ πλήρωσε τα καουμποϋλίκια του, πότε με την μπούκα του Ιβάν, πότε με τον τραυματισμό του προπονητή του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Τέσσερα χρόνια χωρίς το παραμικρό κίνδυνο, με απόλυτη σταθερότητα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Μαγκιά του; Όχι, βέβαια. Πήρε το πρωτάθλημα με κόμμα που ιστορικά κυκλοφορούσε στην πιάτσα με 4- 5%, γιατί; Και κατάφερε να βγάλει τετραετία, μάλιστα κατουρώντας, χέζοντας τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος του, γιατί; Επειδή χρεοκόπησε το ΠΑΣΟΚ και παρατούσε η ΝΔ.

Η μαγκιά του Τσίπρα θα ήταν να κρατιόταν επάνω εφαρμόζοντας έστω το 17 με 21,5% απ’ όσα είχε δεσμευτεί. Ο ΠΑΟΚ πιθανόν να πάρει το πρωτάθλημα όχι με 8, αλλά με 18 βαθμούς. Κι αυτό χι γιατί είναι υπερομάδα, αλλά γιατί, ίσως, στη συνέχεια ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακός έχει περισσότερες απώλειες. Ο μεν ΠΑΟΚ θα αξίζει βέβαια να το πάρει, διότι είναι καλύτερος, αλλά η επιτυχία του θα οφείλεται και στην αγωνιστική αδυναμία του αντιπάλου.

email > freekick@tipsmaker.net