Το αλισβερίσι …

Ό,τι και να μου πεις, το ακούω, όμως δεν θα συμφωνήσω. Μπήκα κατ’ ευθείαν στο ψητό, και τη στιγμή που καίει. Δεν έπαιξαν εναντίον του ΠΑΟΚ οι δανεικοί στην Λάρισα Ουάρντα και Κάτσε. Αυτό, ό,τι και να μου πεις, είναι αλλοίωση του πρωταθλήματος. Μια ΠΑΕ, η Λάρισα χρησιμοποιεί σ΄ ολα τα ματς τους δυο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, όχι και στα δυο παιχνίδια κόντρα με τον ΠΑΟΚ. Καρανπινάτη αλλοίωση.

Ο παίκτης ανήκει στον ΠΑΟΚ. Επειδή ο ΠΑΟΚ έχει λεφτά, πολλά λεφτά στο ρόστερ μαζεύονται και παραπανήσιοι ποδοσφαιριστές. Βολική και θεμιτή τακτική να δοθούν σ’ άλλες ΠΑΕ οι παίκτες που δεν κρίνονται απαραίτητοι. Σε ομάδες και της ίδιας κατηγορίας, όμως με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Με το δανεισμό, τακτική αποδεκτή και ηθικά, εξυπηρετούνται και οι τρεις πλευρές. Η ΠΑΕ που δανείζει διότι ο δικός της παίκτης δεν θα κάτσει στον πάγκο, σε αχρησία, αλλά θα παραμείνει μάχιμος, άρα δεν θα πέσει η αγοραστική του αξία. Ο παίκτης που λόγω δανεισμού έστω και σε ΠΑΕ με χαμηλώτερους αγωνιστικούς στόχους έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Και, τέλος, ωφελείται η ΠΑΕ που δανείζεται διότι ενισχύει το ρόστερ με παίκτη ενδεκάδας χωρίς να ξοδευτεί στην αγορά του.

Το γνωστό, λοιπόν, από την εποχή του Αβραάμ και του Ισαάκ. Ο πλούσιος δανείζει τον φτωχό. Και το αλισβερίσι γίνεται με τους όρους που συμφέρουν τον πλούσιο. Δίνω δυο παίκτες στον Ατρόμητο ή την Λάρισα, να ενισχυθούν και να πετσοκόβουν τους αντιπάλους μου, αλλά ενάντια μου θα παίζουν λειψοί.

email > freekick@tipsmaker.net