Το αλλόκοτο διμηνο…

Μπάλα μπορεί προς το παρόν να μην έχει, όμως είναι σαφές πως αυτό το αλλόκοτο δίμηνο του κορωνοϊού μας έχει δώσει ιστορίες που δε θα τις ξεχάσουμε ποτέ. Μία εξ αυτών μας έρχεται από την Ιταλία και αφορά το πώς την έβγαλε στην καραντίνα ο Κρίστιαν Έρικσεν…

Ο Δανός μέσος άφησε την Τότεναμ για την Ίντερ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν του πήγαν όπως θα ήθελε. Οκτώ ματς πρόλαβε να παίξει όλα κι όλα πριν σαρώσει τα πάντα ο Covid-19, που ανάγκασε άπαντες να κλειστούν στα σπίτια τους.

Το θέμα με τον 28χρονο χαφ είναι ότι όταν χτύπησε η πανδημία, δεν είχε προλάβει ακόμα να βρει σπίτι στο Μιλάνο! Κατά το πρώτο του δίμηνο εκεί διέμενε σε ξενοδοχείο, το οποίο όμως έκλεισε τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα ο Έρικσεν να αναγκαστεί να μείνει στο… προπονητικό κέντρο της Ίντερ…

Όπως είπε στην Sun, «σκέφτηκα να ζητήσω από κάποιον συμπαίκτη μου να με φιλοξενήσει, όπως ο Λουκάκου ή ο Γιανγκ. Όμως έχουν οικογένειες να φροντίσουν. Έτσι, κατέληξα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας μαζί με έναν σεφ και πέντε μέλη του τεχνικού επιτελείου που αποφάσισαν να απομονωθούν εκεί για να προστατεύσουν τους δικούς τους».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το πρόβλημα της γλώσσας, όταν ο Δανός χρειάστηκε να βγει έξω για να πάει στο σούπερ μάρκετ. «Έπρεπε να εξηγήσω με τα πολύ φτωχά ιταλικά μου στους αστυνομικούς που με σταμάτησαν τον λόγο που βρισκόμουν εκτός σπιτιού» παραδέχτηκε ο παίκτης των «νερατζούρι», ο οποίος κατά τη διάρκεια των επτά εβδομάδων που βρίσκεται στο Suning Training Centre δεν έχει ακουμπήσει μπάλα! Οι προπονητικές εγκαταστάσεις ήταν κλειδωμένες, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να… τρέχει στο υπόγειο γκαράζ, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπολόγισε την απόσταση και έτρεχε «35 μέτρα και μετά άλλα τόσα πίσω. Αυτές οι επτά εβδομάδες χωρίς μπάλα είναι οι περισσότερες που έχω περάσει στη ζωή μου».

email > freekick@tipsmaker.net