Το άσπρο …μαύρο !

Ένας αγώνας είναι ο τελικός, και ποδοσφαιρικός. Δηλαδή; Δεν μετράνε στη ζυγαριά οι όποιες αγωνιστικές δυνατότητες των δυο ομάδων. Ποια θέση πήρε η καθεμιά στο πρωτάθλημα. Ποια ήταν η τελική διαφορά βαθμών. Δεν υπάρχουν αυτά.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ ξαναπάρει το κύπελλο, το πως και το γιατί το έχασε η ΑΕΚ δεν έχει σήμερα καμιά σημασία. Στα κιτάπια θα γραφτεί ότι ο ΠΑΟΚ έγινε κυπελλούχος για τρίτη χρονιά σερί, μετά τον τελικό του 2017 στο Βόλο και του 2018 στο ΟΑΚΑ. Με μια κουβέντα. Τρίτη στη σειρά απώλεια, μάλιστα με τον ίδιο αντίπαλο, για την ΑΕΚ σημαίνει πλήγμα βαρύτατο. Υποβιβασμός. Απαξίωση.

Τα είδαμε στις ματσάρες της Ευρώπης. Ποια φαβορί; Γίνανε απίθανα πράγματα από τα αουτσάιντερ μπροστά στα μάτια μας και δεν τα πιστεύαμε. Ζωντανά, αληθινά και εντελώς απρόβλεπτα. Είπαμε. Σ’ ένα παιχνίδι όλα έρχονται τούμπα. Το άσπρο γίνεται μαύρο.

Έτσι, λοιπόν, δεν υπάρχουν προβλέψεις στον αποψινό τελικό. Τα πάντα όλα θα κριθούν από τη ψυχολογική προετοιμασία των αντιπάλων και τη μαχητικότητα τους. Είναι μάλλον αδύνατον να μην κερδίσει η ομάδα που αληθινά θέλει περισσότερο το κύπελλο. Αυτό θα συμβεί από τους παίκτες που θα σηκώσουν στο τέλος την κούπα, επειδή δεν θα επηρεαστούν θετικά ή αρνητικά από το άδειο γήπεδο ή όποιο άλλο γεγονός σχετίζεται και αφορά τον τελικό.

Απόψε θα κερδίσει η ομάδα η οποία ασχολήθηκε μονάχα με τον εαυτό της! Εκείνη η οποία είχε ξεχάσει οτιδήποτε άλλο, ακόμα και με ποιος είναι ο αντίπαλος της.

email > freekick@tipsmaker.net