Το σενάριο …

Ποιος να το έλεγε ότι το πρωτάθλημα με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως, αυτό της Πρέμιερ Λιγκ, θα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ασφαλώς αυτά είναι απόρροια της λαίλαπας του κορωνοϊού, που έχει αναστείλει τη δράση –και- στο Νησί.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι, από την στιγμή που το κορυφαίο, για πολλούς, πρωτάθλημα στο κόσμο έχει τα ακριβότερα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι αυτό που έχει πληγεί περισσότερο από την αναβολή στην αγωνιστική δράση.

Κι αν δεν συνεχιστεί τελικά το πρωτάθλημα; Ελοχεύει ο κίνδυνος να σκάσει… μπουγιουρντί ύψους τουλάχιστον 762 εκατομμυρίων λιρών (865 μύρια σε ευρώ), εάν τα δίκτυα που είχαν τα δικαιώματα των αγώνων ζητήσουν αποζημίωση. Και φυσικά, σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα πάμπολλα εκατομμύρια που θα χαθούν από χορηγίες αλλά και εισιτήρια.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν από τους ιθύνοντες της Πρέμιερ Λιγκ κατά της διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα το Σάββατο. Σκοπός της διοργανώτριας αρχής ήταν να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της μείωσης ύψους 30% που προτάθηκε αλλά παραμένει μη αποδεκτή από τους εκπροσώπους της Αγγλικής Ένωσης Ποδοσφαιριστών.

Προς το παρόν πάντως, οι Άγγλοι αισιοδοξούν πως το πρωτάθλημα θα καταφέρει, κουτσά στραβά, να συνεχιστεί. Κάτι η αναβολή του Euro 2020, κάτι η νέα παραχώρηση της ΟΥΕΦΑ προς τις λίγκες, που τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, η γενική πεποίθηση είναι ότι η Πρέμιερ Λιγκ θα ολοκληρωθεί, έστω και αν είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα ματς θα διεξαχθούν δίχως την παρουσία φιλάθλων. Σενάριο… ανατριχιαστικό για ένα πρωτάθλημα αυτού του βεληνεκούς, που μας έχει συνηθίσει σε γεμάτα γήπεδα όμως από το τίποτα είναι σίγουρα καλύτερο. Όπως είπε άλλωστε και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, «καλύτερα ποδόσφαιρο από την τηλεόραση παρά καθόλου».

Υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική δράση στην Αγγλία έχει αναβληθεί επ’ αόριστον, με τους συλλόγους να αναμένεται να συζητήσουν με τους ποδοσφαιριστές τους για την πιθανή μείωση των αποδοχών τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

email > freekick@tipsmaker.net