Τούρμπο η Ρωσία …

Δεν βλέπουμε μπάλα αντάξια επιπέδου μουντιάλ από τη μια και από την άλλη έσκασαν αρκετές εκπλήξεις, διότι ”μιλάει” η κόπωση. Οι φιρμάτοι ποδοσφαιριστές έχουν επιβαρυνθεί με παιχνίδια πρωταθλήματος, κυπέλλων Ευρώπης, εθνικών ομάδων και γι αυτούς η σαιζόν συνεχίζεται καπάκι με τους αγώνες στην Ρωσία.

Οι Ρώσοι, όμως, ήταν τούρμπο στην πρεμιέρα, στο 5 – 0 επί της Σαουδικής Αραβίας, και χθες κόντρα στην Αίγυπτο λες και βγήκαν από απόκρυφο ”εργαστήριο”. Εμφανίστηκαν με δυνάμεις ατέλειωτες, από το πρώτο λεπτό όρμηξαν στους αντιπάλους να τους κατασπαράξουν. Να μην τους επιτρέψουν ούτε αναπνοή να πάρουν. Να τους γδάρουν ζωντανούς, να τους φάνε την καρδιά. Τέτοιο πράμα.

Οι δε Σαλάχ της Αιγύπτου μόνο όταν άρπαξαν τρία τεμάχια αντιλήφθηκαν με ποιους έπαιζαν. Με τους διοργανωτές του μουντιάλ οι οποίοι ούτε στιγμή κατέβαζαν στροφές στα τρεξίματα τους και την πίεση στους αντιπάλους. Μπαλαδόφατσες η παρέα του Μωχάμεντ Σαλάχ, τελικά μετά το 3 – 0, όταν το πουλάκι πέταξε, αποφάσισαν να κρατήσουν τη μπάλα, να την αλλάζουν, να επιχειρήσουν επιθέσεις. Πως, όμως, όταν αυτοί ήταν ένδεκα, δηλαδή… λιγότεροι από τους ρωσικές αρκούδες.

Έτσι διαολεμένα, πάνω – κάτω και πάντα τρεις εναντίον ενός οι Ρώσοι έδειχναν πως αγωνιζόντουσαν με περισσότερους στο χορτάρι.

Με δυο καθαρές νίκες, 5 – 0 και 3 – 1, η Ρωσία προκρίθηκε στους ”16” και στη φάση των νοκ – άουτ παιχνιδιών παρουσιάζεται με την αύρα και το ηθικό του φαβορί. Μετράει στη ζυγαριά το ”ολοκληρωτικό”, το ”αθλητικό” της ποδόσφαιρο.

email > freekick@tipsmaker.net