Τουριστικού χαρακτήρα …

Έχασε 3-0 η ΑΕΚ στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ . Δεν στέκεται στο σκορ όποιος θέλει πράγματι να εκτιμήσει αγωνιστικά μια ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι άτιμο πράμα. Κατ’ εξοχήν άδικο, αναξιοκρατικό. Μέχρι που κερδίζει ο κατώτερος. Χάνει ο κατά πολύ ισχυρώτερος.

Ο Άγιαξ είχε 553 σωστές πάσες έναντι 218 της ΑΕΚ. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η μια ομάδα προσπαθούσε επιθετικά, δημιουργικά, η άλλη αμυντικά. Η ολλανδική ομάδα είχε κατοχή της μπάλας 62% και 18 τελικές έναντι 4 της ΑΕΚ

Στην Τούμπα το θέαμα ήταν λυπηρό. Η Τσέλσυ έπαιζε με αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ, που είχε σταθερά το ρόλο του κομπάρσου . Η αγγλική ομάδα, που κέρδισε μόνο 1-0, είχε κατοχή 68%, 21 τελικές έναντι 3 των γηπεδούχων. Και 563 πάσες έναντι 251.

Στο Καραϊσκάκη η ίδια θλιβερή εικόνα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το στόχο του, να τελειώσει το ματς χωρίς να φάει γκολ. Αυτό ήταν το παιχνίδι του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, από θέση άμυνας να σταματήσει την Μπέτις, η οποία είχε 69% κατοχή, σωστές πάσες 685 έναντι 190. Στο… σκορ οι τελικές ήταν 13-9 υπέρ της ισπανικής ομάδος.

Στο γήπεδο μιλάει η διαφορά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη μπάλα που παίζεται στην Ελλάδα, και από τις λεγόμενες… μεγάλες ομάδες. Επόμενο να είναι ολοφάνερη η σύγκριση. Στην πραγματικότητα η κάθε ντόπια ομάδα, ακόμα κι αυτή που θα κερδίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, την ενδιαφέρει μόνο η διάκριση στο πρωτάθλημα. Το νόημα της παρουσίας στην Ευρώπη είναι τουριστικού χαρακτήρα. Ό,τι κλέψουμε.

email > freekick@tipsmaker.net