Τσεκουριά στο κεφάλι …

Αυτό δεν ήταν σοκ. Ψυχρολουσία σε νερό από καταρράκτη. Ήταν τσεκουριά στο κεφάλι του ΠΑΟΚ, από έναν ”δικό του” άνθρωπο. Τον προπονητή που πούλαγε, δηλαδή που δούλευε τους πάντες, με παοκτσηδισμό. Τον Ρουμάνο Λουτσέσκου, τον αγωνιστή των οσίων και ιερών του ΠΑΟΚ και πιο φανατικό εκφραστή στον πόλεμο ενάντια στο κατεστημένο που αδικούσε τον ΠΑΟΚ. Που του έκλεψε ένα πρωτάθλημα.

Δεν έχει ξαναγίνει. Προπονητής να εγκαταλείπει στα κρύα, στα πολύ παγωμένα νερά, την ομάδα με την έναρξη της προετοιμασίας. Ο σούπερ κολλητός του μεγαλομετόχου, αυτός που ουσιαστικά ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε πρώτο επίπεδο για τα δεδομένα στο χώρο των Βαλκανίων, με τον ΠΑΟΚ.

Γιατί ο Ρουμάνος δραπέτευσε από τον ΠΑΟΚ, από τον οποίον δεν θα έφευγε ποτέ; Πραγματικά τον είχαν αποδεχθεί όλοι, δημοσιογράφοι, βετεράνοι ποδοσφαιριστές. Όταν, μάλιστα, έκανε ό,τι ήθελε, του αγόραζαν παίκτες της δικής του επιλογής, έδιωχναν αυτούς που απέρριπτε. Και έπαιρνε τα περισσότερα λεφτά από κάθε άλλον προπονητή του ντόπιου πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ με Λουτσέσκου πήρε νταμπλ για πρώτη φορά. Πήρε αήττητο πρωτάθλημα. Πήρε δυο συνεχή κύπελλα Ελλάδος. Θα επαναλάβει τέτοια επιτυχία τη σαιζόν 2019-2020; Αν όχι, σε περίπτωση που συνέχιζε στον ΠΑΟΚ, ο ίδιος θα έριχνε σκιά στον επαγγελματικό του θρίαμβο. Και θα αδυνάτιζε το βιογραφικό του.

Δεν είναι μόνο ο Λουτσέσκου που σκέπτεται έτσι. Το ίδιο συμβαίνει μ’ όλα τα προπονητάκια, μάλλον εκείνους που δεν έχουν εμπιστοσύνη στο… αστέρι τους σε μια δουλειά εξ ορισμού ανασφαλή, όπως η προπονητική.

Ύστερα, είναι και το άλλο. Τα λεφτά. Για τα πετροδολάρια πούλησε στεγνά τον ΠΑΟΚ. Δεν πήγε σε καλύτερη ομάδα, πήγε σε… αραβική ομάδα. Παγκόσμιο τίτλο να κατακτήσει με την καινούργια ομάδα του, δεν μετράει, δεν παίρνει πόντους το όνομα του στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος, όμως, ζαλίστηκε με την προσφορά που του έκαναν και παρέδωσε το πνεύμα.

email > freekick@tipsmaker.net