Τσίπρας σκέτος …

Να το πω απότομα, για να μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα. Μεγάλος ποδοσφαιριστης ο Τιερί Ανρί, μέσα στους πολύ σπουδαίους σε αξία, αλλά κα σε προσφορά, όμως εγώ δεν θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου. Δεν τον απορίπτω, απλά δεν έχει επιδείξει τίποτα από τον πάγκο. Με ποια, λοιπόν, κριτήρια του δίνουνε κλαμπ που φιλοδοξεί να μπει πιο δυναμικά στο χάρτη;

Η κουβέντα είναι ακαδημαϊκή, δεν μας αφορά ιδιαίτερα. Ως παρατηρητές κρίνουμε κινήσεις σε χώρες που πράγματι το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζουν επιχειρηματικά, όχι τυχοδιωκτικά και όπως κλατσει στην Ελλάδα. Λοιπόν. Μετά από καριέρα σε Μονακό, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Μπαρτσελώνα και μια αρπακτή στην Αμερική ο 41χρονος σήμερα Ανρί γίνεται το 2014 σχολιαστής στην τηλεόραση και με την προπονητική από το 2016, ως βοηθός στην εθνική Βελγίου.

Για να ξέρουμε τι λέμε. Ο βοηθός έχει σχέση με την προπονητική, αλλά δεν κρίνεται διότι δεν αποφασίζει. Δεν έχει ευθύνη. Άρα, είναι ρίσκο να τον εμπιστευθείς ως πρώτο.

Και το ‘παιξε σταρ ο Ανρί όταν έγινε η παρουσίαση του στη Μονακό. Είναι σταρ, άλλωστε επειδή είναι φίρμα του έδωσαν χοντρό πακέτο από κανάλι να κάνει τον σχολιαστή. Και η πρόσληψη του στην εθνική Βελγίου είχε το νόημα της καλής επικοινωνίας που θα εξασφάλιζε με τους διεθνείς λόγω του ποδοσφαιρικού του κύρους, όχι πως περίμεναν συμβολή σε θέματα πάγκου.

Στην παρουσίαση του ο Ανρί εμφανίστηκε με σακκακι, γραβάτα και για να πείσει ότι είναι προπονητής φόρεσε φόρμα και αθλητικά παπούτσια. Διασυρμός ενδυματολογικός. Τσίπρας σκέτος. Σαν τον Έλληνα πρωθυπουργό που παριστάνει τον αντισυμβατικό, τον αριστερό, τον αιρετικό με ξεκούμπωτο στο λαιμό πουκάμισο, ακόμα και στις πιο επίσημες εκδηλώσεις.

email > freekick@tipsmaker.net