Ξεκαθαρίζει το τοπίο …

Μάιος μπαίνει σε λίγες ημέρες και το τοπίο σε ό,τι αφορά την συνέχιση ή όχι των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αλλού λιγότερο κι αλλού περισσότερο. Στην Ολλανδία, για παράδειγμα, βγήκε η κυβέρνηση και είπε «μπάλα τέλος» μέχρι τον Σεπτέμβριο, ωστόσο οι μισές ομάδες της Ερεντιβίζιε φέρονται να διαφωνούν με την απόφαση αυτή. Εξέλιξη που περιέπλεξε τα πράγματα, εκεί που φαίνονταν να μπαίνουν σε μια σειρά.

Στη δε Ιταλία, που χτυπήθηκε πιο σκληρά από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης από τον κορωνοϊό, ενδέχεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 18 Μαΐου. Την ίδια ώρα, πρωταθλήματα… Β’ ταχύτητας, όπως αυτό της Πολωνίας και της Τσεχίας, αναμένεται να κάνουν σέντρα στα τέλη του 5ου μήνα του 2020.

Και η Αγγλία; Το ερώτημα σχετικά με το αν θα πάρει επιτέλους το πολυπόθητο πρωτάθλημα η Λίβερπουλ παραμένει μετέωρο, αν και σίγουρα οι πιθανότητες είναι υπέρ των «ρεντς», με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η τελευταία πληροφόρηση από το Νησί πάντως, αναφέρει πως κυβέρνηση και Πρέμιερ Λιγκ προσανατολίζονται στο να επανέλθει η αγωνιστική δράση στα γήπεδα της κατηγορίας εντός Ιουνίου.

Ασφαλώς κάτι τέτοιο δύναται να συμβεί μόνο με άδεια γήπεδα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν, «έχω έρθει προσωπικά σε επαφή με την Πρέμιερ Λιγκ, με στόχο να επιστρέψει η δράση το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να στηρίξουμε την ποδοσφαιρική κοινότητα. Ασφαλώς, μία τέτοια κίνηση πρέπει να έρθει σε αρμονία με την καθοδήγηση από τον τομέα της Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι τα υπάρχοντα μέτρα καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλιο έχουν ισχύ μέχρι τις 7 Μαΐου, όταν και θα εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση από τους κυβερνόντες. Παράλληλα, ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει, είναι το αν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν ουδέτερες έδρες. Το αθλητικό κέντρο του Σεντ Τζορτζ Παρκ, στο Στάφορντσαϊρ, έχει αναφερθεί ως ένας πιθανός τόπος διεξαγωγής για αναμετρήσεις της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας.

Υπενθυμίζεται πως η δράση διεκόπη με 16 ομάδες να έχουν δώσει 29 ματς και τις Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Άστον Βίλα, 28.

email > freekick@tipsmaker.net