Θα πρέπει ασφαλώς να θυμάσαι πως τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή, το μεταγραφικό παζάρι ήταν πιο έντονο και είχαμε πολύ περισσότερες κινήσεις ιδιαίτερα για τους… Ευρωπαίους που έσπευδαν να ενισχυθούν ενόψει των υποχρεώσεων τους στα διεθνή μας. Άλλωστε, οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης στις δύο ενδιάμεσες εβδομάδες του Ιουνίου αρχίζουν παραδοσιακά προετοιμασία και παρατηρούνται προσπάθειες να κλείσουν τα όποια κενά στο ρόστερ τους.
Όταν οι ομάδες καθυστερούν, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Από τη μια, να παρατηρείται δυστοκία στην εξεύρεση των ποδοσφαιριστών με τα χαρακτηριστικά που θέλουν ή αυτοί που βρίσκουν είναι εκτός οικονομικού πλαισίου. Από την άλλη, να θέλουν να «παίξουν» σίγουρα και όσο τους παίρνουν τα χρονικά περιθώρια «ψάχνονται» για το καλύτερο, γεγονός που φέρει και καθυστέρηση στη σύναψη συνεργασίας.
Σαφώς και η μεταγραφική περίοδος είναι πάντοτε δύσκολη, σε μια προσπάθεια να πάρεις το καλύτερο και μέσα σε συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο. Οι καλοί ποδοσφαιριστές που είναι λίγο ή πολύ στα οικονομικά δεδομένα των κυπριακών ομάδων και δη των «μεγάλων» είναι λογικό να αναζητούν κάτι καλύτερο από ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό, το κυπριακό, το ελβετικό η το αυστριακό, ίσως και πιο υψηλό συμβόλαιο αφού οι μικρές χώρες έχουν πάντα ή σχεδόν πάντα μικρότερες οικονομικές απολαβές. Άλλες αγορές γαρ. Εάν δεν το επιτύχουν, βέβαια, τότε θα κοιτάξουν και προς τις πιο δεύτερες χώρες, αλλά με ικανή και αναγκαία συνθήκη να λάβουν ένα καλό συμβόλαιο, καλύτερο από ότι ας πούμε στην Ισπανία. Εκεί που στη Λεγανές θα υπέγραφα με 300 χιλιάδες τη σεζόν, για να έρθω Ελλάδα ή να πάω Αυστρία και Κύπρο και Βέλγιο, θα ζητήσω 500+. Και εφορία πλερώκο φυσικά. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι ομάδες μας αφήνουν ανοιχτές θέσεις στο ρόστερ τους, ίσως και μέχρι την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, θέλοντας να αποκτήσουν κάτι καλό.
Η λογική λέει πως από την ερχόμενη βδομάδα οι ανακοινώσεις μετεγγραφών θα είναι πολύ πιο πυκνές απ’ ό,τι έως τώρα. Άλλωστε, οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη θα στρωθούν στη δουλειά και σταδιακά θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει μορφή το ρόστερ τους, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες αρχές Ιουλίου σιγά – σιγά θα πάρουν μπρος ενόψει της νέας σεζόν.
Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, μπορεί να υπήρχε ανταγωνισμός και μέχρι και την τελευταία αγωνίστηκαν κρίνονταν θέσεις και στόχοι, όμως θεωρώ πως το επίπεδο όλο και χαμηλώνει. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι το μπάτζετ των συλλόγων ώς ένα βαθμό έχει περιοριστεί αλλά έχουν σημασία και οι επιλογές που θα γίνουν. Γιατί είναι ομάδες που ξοδεύουν λεφτά, προσφέρουν καλά συμβόλαια, απομένει να κάνουν τις σωστές επιλογές. Εναπόκειται στους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού να εντοπίσουν και να φέρουν στην ομάδα τους και γενικότερα στο πρωτάθλημα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Εκτός, πάντως, από τις μεταγραφές που είναι της μόδας αυτόν τον καιρό, το μυαλό σας και την προσοχή σας να τη στρέφετε παντού! Διαβάσατε πως μετά την Κ15, ο Ραούλ προβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ; Ναι, ο Ραούλ που καταλάβατε. Ο 41χρονος, πλέον, πρώην σούπερ στράικερ και αρχηγός των μερένχες. Ο οποίος ανακοινώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα ως νέος προπονητής της Ρεάλ Καστίγια, της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, που συμμετέχει στη Segunda B (τρίτη κατηγορία της Ισπανίας).
Η διοίκηση του κορυφαίου κλαμπ στην ήπειρο βάσει τίτλων (και όχι μόνο), της ομάδας σύμβολο της ισπανικής πρωτεύουσας, έδωσε τα κλειδιά στον θρύλο της ομάδας από τα τέλη Μαΐου, ωστόσο εκκρεμούσε η απόκτηση του διπλώματος UEFA Pro. Το πήρε, καθάρισε η μπουγάδα.
Η βασίλισσα παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της να βρίσκονται στο τιμόνι των ακαδημιών πρώην παίκτες του συλλόγου με προοπτική να καθοδηγήσουν στο μέλλον και την πρώτη ομάδα (Ζινεντίν Ζιντάν και Σαντιάγκο Σολάρι πέρασαν από το αντίστοιχο πόστο).
Ο Ραούλ, μην ξεχνάτε, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο, ωστόσο σε ηλικία 15 πήγε στ’ αντίστοιχα της Ρεάλ. Το 1994 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, στην οποία έμεινε μέχρι το 2010. Ακολούθησαν οι Σάλκε στη Γερμανία, η Αλ Σαντ στο Κατάρ και η Νιού Γιόρκ Κόσμος στις ΗΠΑ. Με τη Ρεάλ κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, τέσσερα ισπανικά Σούπερκαπ, ισάριθμα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ και δύο Διηπειρωτικά. Με τη φανέλα της πέτυχε 323 γκολ σε 741 ματς.
Αυτός ο παίκτης έφυγε άδοξα και δεν έκλεισε την καριέρα του στη Ρεάλ, αλλά έκανε 2-3 μεταγραφές πριν κρεμάσει τα παπούτσια σε ομάδα της Μέσης Ανατολής. Ε, αυτό τον κατατρύχει τον Πέρεθ και διόρθωσε την ιστορική ανορθογραφία δίνοντας στον Ραούλ αυτό που του αξίζει. Το τίτλο του ιππότη της βασίλισσας. Para Siempre…
email > info@tipsmaker.net