Η σέντρα για την 28η Πρέμιερ Λιγκ η 28η κούρσα δηλαδή από τη μετονομασία της κατηγορίας, πραγματοποιήθηκε και τα φαβορί για τον τίτλο είναι δύο, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ. Και αν οι citizens θα παλέψουν για τον τρίτο σερί τίτλο, οι κόκκινοι καίγονται επιτέλους να σπάσουν την κατάρα 30 ετών δίχως τίτλο.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, θα γίνει μάχη μέχρι εσχάτων γαι την τετράδα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ίσως πιο σκληρή μάχη εδώ και δεκαετίες! Η Αρσεναλ αναμένεται βελτιωμένη, η Τσέλσι θέλει χρόνο με τον Λάμπαρντ στον πάγκο της, η Τότεναμ θα είναι ακόμα μια σεζόν ανταγωνιστική, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει πάντα μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο. Από εκεί και πίσω ενισχυμένη παρουσιάζεται η Εβερτον και ακολουθούν οι μεσαίας δυναμικής ομάδες που θα παίξουν για τη ρύθμιση του πρωταθλήματος, αλλά και τη σωτηρία τους. Σε αυτές συγκαταλέγονται φυσικά οι Μπόρνμουθ, Αστον Βίλα, Νόριτς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά και οι Νιούκαστλ, Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον, Μπέρνλι.
Που θα εστιάσει κανείς; Ποια είναι τα σημεία G της κάθε ομάδας; Ιδού, ξεκινώντας πρώτα από την 7άδα:
Σίτι: Ενισχυμένη μόνο επιλεκτικά η Σίτι με Ρόδρι και Ανχελίνιο, ενώ αποχώρησε ο Κομπανί.
Λίβερπουλ: Μέγα όπλο της ο Κλοπ, ο αναμορφωτής της ομάδας του μεγάλου λιμανιού που ξανάφερε στο Ανφιλντ το Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταγραφές δεν έκανε αξιόλογες, ποντάρει στη συνοχή και το δέσιμό της.
Τσέλσι: Πήρε το Γιουρόπα και κατετάγη 3η στην πρέμιερσιπ παρότι διακρίθηκε από αστάθεια και έγραψε ιστορία με το επεισόδιο της δεκαετίας Κέπα-Σάρι. Πλέον επέστρεψε ο Φράνκι Λάμπαρντ και οήρε τα κλειδιά από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, αγαπημένος των φιλάθλων και ποδοσφαιριστής-θρύλος του συλλόγου αλλά παντελώς άπειρος σε αυτό το επίπεδο. Αποδυναμώθηκε γιατί βρίσκεται υπό το καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIFA και έφυγε και ο Αζάρ.
Τότεναμ: Η ονειρική περσινή περίοδος δεν συνοδεύτηκε από κάποιο τίτλο, αλλά και μόνο το πλασάρισμα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τεράστια επιτυχία. Παρέμεινε στον πάγκο ο περιζήτητος κόουτς Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ο οποίος δεν αγοράζει, χτίζει την ομάδα του. Έχασε μεν τον μπακ Τρίπιερ, πήρε όμως τον ποιοτικότατο χαφ Εντομπελέ και ακόμα δνε έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του.
Αρσεναλ: Με τον Εμερι στην πρώτη σεζόν της μετά τον εποχή Βενγκέρ έχασε τους στόχους της ούσα ασταθέστατη. Πάντως παρότι η 5η θέση δεν αποτελεί επιτυχία, δεν είναι και αποτυχία για μία τόσο ισχυρά μεταβατική χρονιά, ενώ ήταν και φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ. Ισχυρή επιθετικά, μάλλον ανίσχυρη και επιρρεπής στην γκέλα αμυντικά.
Μάντσεστερ Γιουν: Έμεινε για 6η σερί σεζόν δίχως πρωτάθλημα και επένδυσε προπονητικά στην απομάκρυνση του παλιού (Μουρίνιο) για να δώσει ευκαιρία σε ένα δικό της παιδί (Σόλσκιερ) χωρίς ωστόσο επιτυχία. Κάνει ακριβές μεταγραφές αμφιβόλου απόδοσης πάντως, ενώ ο Πογκμπά παραμένει στις τάξεις της αν και θέλει διακαώς να φύγει.
Εβερτον: Παρότι έκανε γενικώς καλή σεζόν πλήρωσε την κοιλιά στο μέσον της σεζόν και έμεινε εκτός Ευρώπης, κάτι που απογοήτευσε, αλλά και της δίνει όπλο ξεκούρασης έναντι των Ευρωπαίων. Μένει κι επιμένει ο Μάρκο Σίλβα κάμοντας φοβερές μεταγραφές με Ντελφ, Γκμπαμέν και Κεν!
Από εκεί και κάτω, η Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο να συνεχίζει το έργο του συνεχίζει έχοντας διατηρήσει όλα τα όπλα του, η Λέστερ με τον Μπρένταν Ρότζερς, ενισχύθηκε επιθετικά με τον Αγιόθε της Νιουκάστλ, ενώ η Γουέστ Χαμ του Μανουέλ Πελεγκρίνι ο οποίος δημιουργεί μια ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Και μπορεί να είναι σημαντική η απουσία του στράικερ Αρναούτοβιτς αλλά το κενό καλύπτεται με Αλέρ και ο Φορνάλς!
Η Γουότφορντ του Χάβι Γράθια δεν άλλαξε την περσινή, επιτυχημένη συνταγή, ουσιαστικά συνεχίζει ως έχει. Στη Κρύσταλ Πάλας ο έμπειρος Χόγκσον συνεχίζει το έργο που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2017 και έχει ένα ομοιογενές σύνολο, με τηΝιούκαστλ του 58χρονου Στιβ Μπρους που επιλέχθηκε ως διάδοχος του Ράφα Μπενίτεθ και με εσωτερική αναταραχή, αφο΄θ οι οπαδοί βράζουν κατά του ιδιοκτήτη λόγω της ανοργανωσιάς που δεν προοιωνίζει καλύτερες μέρες.
Η Μπόρνμουθ με τον 41χρονο Εντι Χάουι παραμένει πιστή στη μεταγραφική πολιτική της, κάνει μόνο προσθήκες νεαρών και ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών, ενώ ενώ έχασε κάποιο σημαντικό γρανάζι της μηχανής της. Η Μπέρνλι του Σον Ντάιτς (επί 7ετία παρακαλώ), ο οποίος την έχει σταθεροποιήσει στην πρεμιέρ λιγκ, κινήθηκε πολύ προσεκτικά και απέκτησε τον τερματοφύλακα Πίκοκ, τον αμυντικό Πίτερς και τον αρχισκόρερ της Γουέστ Μπρομ, τον Τζέι Ροντρίγκες. Απόλυτα ενισχυμένη και επικίνδυνη. Όπως και η Σαπουθάμπτον του Αυστριακού Ραλφ Χάζενχατλ που πήρε επιλεκτικά φερέλπιδες άσους και στηρίζει πολλά στην ομοιογένεια.
Η Μπράιτον πήρε τα κλειδιά από τον Κρις Χιούτον μαι τα έδωσε στον Γρέιαμ Πότερ, ενώ επιπλέον αποφάσισε να ισχυροποιηθεί και έκανε μεταγραφές-ρεκόρ από οικονομικής πλευράς. Μένει να πείσουν και αγωνιστικώς. Η Νόριτς έκανε πλάκα με τον Φάρκε και ανέβηκε περίπατο, αλλά θέλει σίγουρα περαιτέρω ενίσχυση για να μείνει στην κατηγορία. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επέστρεψε μετά από 13 έτη στην κατηγορία με μάνατζερ το δικό της παιδί, τον 51χρονο Κρις Γουάιλντερ και έχει άμυνα μπετόν αλλά και ενισχυμένη μεσοεπιθετική γραμμή. Η Αστον Βίλα, τέλος, με τον πετυχημένο Ντιν Σμιθ έχει αλλάξει μεγάλο μέρος του της με πιο ποιοτικές προσθήκες αυτές των Ενχελς (στόπερ), Γουέσλεϊ (φορ).
email > info@tipsmaker.net