Respect …

Άσχημα τα νέα τα χθεσινά από την Ιταλία. Λένε εκεί οι ρεπόρτερ της Μίλαν πως ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς τραυματίστηκε στην προπόνηση. Και από το ιατρικό επιτελείο των ροσονέρι εκφράζονται φόβοι ακόμα και για πολύμηνη για απουσία του από τα γήπεδα! Σε μια ηλικία, όμως, που δεν έχει πια περιθώρια χρόνου.

Ο ίδιος ο Σουηδός σταρ κατά την αποχώρησή του από το Μιλανέλο και αφότου είχε εγκαταλείψει την προπόνηση, ήταν φανερά στενοχωρημένος και προβληματισμένος και δεν θέλησε να κάνει την παραμικρή δήλωση. Επίσημη  τοποθέτηση δεν έγινε ούτε από τη Μίλαν, ενώ ο δημοσιογράφος που πόσταρε στα σόσηαλ μήντια το θέμα έγραψε πως: “Δεν αποκλείεται να είναι απλά ένα τράβηγμα, όμως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα πιο σοβαρό πρόβλημα στον Αχίλλειο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όσα λέμε, αλλά οφείλουμε να το σημειώσουμε”. Οι εξετάσεις που θα αποσαφηνίσουν το μέγεθος του προβλήματος αλλά ο Ζλάταν είναι Ζλάταν.

Η επιστροφή του Ιμπραήμοβιτς στο Μιλάνο για μία δεύτερη θητεία έγινε τον περασμένο Ιανουάριο και παρά τα χρονάκια του αντιμετωπίστηκε ως ηγέτης που επιστρέφει να αναστήσει το κλαμπ! Ινδαλμα, φίρμα από τις λίγες, αλλά ο Σουηδός διεθνής επιθετικός με βοσνιακές ρίζες, προπονείτο κατά τη διάρκεια της καραντίνας με τη Χάμαρμπι (ελαστικότερες οι συνθήκες στη μάχη κατά της πανδημίας από τους Σουηδούς)! Και επέστρεψε στην Ιταλία να ενσωματωθεί με τη Μίλαν στις αρχές του μήνα.

Ο βιρτουόζος άσος, στα 39 του πια, έχει περισσότερες από 580 εμφανίσεις και 374 γκολ σε επαγγελματικές κατηγορίες και χρίστηκε 116 φορές δεθνής (62 γκολ) με την εθνική Σουηδίας και προπονείται και εν μέσω πανδημίας. Οχι σπίτι του. Πήγε στη Σουηδία που μπορούσε να κάνει ομαδικές προπονήσεις. Για να είναι φρέσκος όταν χρειαστεί! Σου λέει κάτι αυτό;

Θεωρείται, δε, εκτός από ιδιαίτερα ιδιόρυθμος χαρακτήρας, ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς εκτελεστές τις τελευταίες δεκαετίες, με ορισμένα από τα τέρματα του να έχουν σημειωθεί με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο!

Και το κυριότερο; Οσο ήταν εκεί, στην Σουηδία, ο τρελοΖλάταν συνάντησε νεαρούς που ξεχνούν ό,τι δύσκολο τους έχει φέρει μπροστά τους η ζωή και απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Επισκέφθηκε μια προπόνηση της ομάδας Gatans Lag FF, εκεί όπου αγωνίζονται παιδιά που είναι άστεγα ή έχουν αντιμετωπίσει έχουν πέσει «θύματα» ρατσιστικής συμπεριφοράς μέχρι και σεξουαλικής παρενόχλησης…

Ο Ζλάταν τους έκανε μια πανέμορφη έκπληξη, έπαιξε για λίγο μαζί τους και η παρουσία του κοντά τους ήταν ό,τι καλύτερο για εκείνους…

Και προ τριετίας, στην Παρί, είχε βάψει με τατού ότι άβαφτο έχει στο κορμί του. Για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για πιτσιρικάδες πονεμένους και κατατρεγμένους πάλι. Και δεν το είπε σε κανέναν, διέρρευσε μετά από καιρό η ιστορία και όλοι υποκλίθηκαν στον Ιμπραήμοβιτς!

Respect και να μην έχει τίποτα το πόδι σου ρε μπαγασα…

email > info@tipsmaker.net