Προ των πυλών …

Μετά τη Μπουντεσλίγκα, και το Κύπελλο Γερμανίας επανέρχεται στο προσκήνιο, με τους μονούς ημιτελικούς της διοργάνωσης να διεξάγονται Τρίτη και Τετάρτη. Κι αν αυτός της Τετάρτης αποτελείται από δύο συχνούς θαμώνες αυτών των φάσεων, τη Μπάγερν Μονάχου και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο πρώτος χρονικά έχει τις ιδιαιτερότητές του. Με την καραντίνα βλέπετε, είχαμε ξεχάσει ότι το τελευταίο εμπόδιο της Λεβερκούζεν πριν την επιστροφή σε τελικό μετά το 2009 είναι η… Ζαάρμπρικεν!

Ο σύλλογος της Ρεγκιοναλίγκα Σούντβεστ, ήτοι ενός από τους ομίλους της Δ’ κατηγορίας, έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην 3 Λίγκα χάρη στον καλύτερο μέσο όρο βαθμών που είχε όταν διεκόπη η αγωνιστική δράση. Η τελευταία αναμέτρηση της ομάδας από το Ζάαρλαντ χρονολογείται στις 7 Μαρτίου και έκτοτε υπήρξε αδράνεια, την ώρα που η Λεβερκούζεν έχει στα πόδια της πέντε ματς στη μετά κορωνοϊού εποχή.

Κάτι που σίγουρα δίνει ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον σύλλογο της Μπουντεσλίγκα, αν και μέχρι τώρα οι ποδοσφαιριστές της Ζαάρμπρικεν δεν έχουν χαμπαριάσει από διαφορές δυναμικότητας και ονόματα.

Πρώτο τους θύμα, στον Α’ γύρο, ήταν η Ρέγκενσμπουργκ (Β’ κατηγορία), την οποία είχαν νικήσει 3-2 χάρη σε μεγάλη ανατροπή στο τέλος. Ακολούθησε η Κολωνία, που ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στο 90’! Επόμενο θύμα ήταν η Καρσλρούη της Β’ κατηγορίας, που έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ηττήθηκε με 5-3.

Το πράγμα είχε αρχίσει να σοβαρεύει, με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ να πηγαίνει στη Ζαάρμπρικεν ούσα υποψιασμένη. Κι όμως. Η ομάδα της Μπουντεσλίγκα μπορεί να γλίτωσε στο 90’ την ήττα στη κανονική διάρκεια, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος της παράτασης και εντέλει στα πέναλτι χαμογέλασαν εκ νέου τα αουτσάιντερ (7-6)!

Πλέον το ραντεβού με την ιστορία είναι προ των πυλών για την ομάδα του Λούκας Κουάζνιοκ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρέθηκε σε καραντίνα μαζί με τους παίκτες του. Κάτι που σημαίνει πως δε μπόρεσαν να παίξουν ούτε σε ένα φιλικό προετοιμασίας. Παρ’ όλα αυτά, το βράδυ της Τρίτης θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου, που θα γίνει στο Βερολίνο στις 4 Ιουλίου. Και έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται…

email > freekick@tipsmaker.net