Την ώρα που οι περισσότερες χώρες εκκινούσαν ή επανεκκινούσαν τα πρωταθλήματά τους τον Ιουνιο και τον Ιούλιο, τις στιγμές που αποφασιζόταν η συνέχιση της σεζόν 2019-20 και η ολοκλήρωσή της ένα ήταν βέβαιο. Πως είχε υποθηκευτεί και η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος 2020-21. Η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν αμφίβολο πώς θα ξεκινήσει, πως θα τρέξει και πώς θα ολοκληρωθεί. Οι ειδικοί, άλλωστε, από τον Ιούνιο φώναζαν για το επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας το Φθινόπωρο. Και ως αυτοεκπληροούμενη προφητεία η …new wave πανδημία ήδη κρούει τις θύρες των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Από την Αγγλία και τη Γαλλία με τα χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα και τις καραντίνες σε ομάδες που έχουν παίκτη με θετικό τεστ, ως τη Νορβηγία και την Ιρλανδία που αναγκάζονται να ακυρώσει το κύπελλο της η μεν και να επιμηκύνει τη σεζόν της η άλλη γα να χωρέσουν σε ένα τσουβάλι το πρωτάθλημα και τις καραντίνες ομάδων (Οντ, ΒΙκινγκ, Σάμροκ, Σεντ Πατρικς).
Και από την Ισπανία που μπαίνουν σε τοπικά λοκ ντάουν οι υποκοινωνίες της, έως την Ιταλία που έχει σήμερα Σάββατο το ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα, τη μεγάλη μάχη του μιλάνου, ενώπιον 1.000 οπαδών κι αυτοί χαριστικά, αφού τα κρούσματα φουντώνουν ως αριθμός και πάλι και ο εφιάλτης της άνοιξης ξαναξυπνά!
Το πρόβλημα θα γιγαντωθεί. Εχει δρόμο ακόμα για να σβήσει αυτή η κατάρα και να εξαανιστεί από τις καθημερινότητές μας. Και το πώς θα επηρεάσει τα πρωταθλήματα, τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, ήδη μπορεί κανείς να το αντιληφθεί κοιτώντας το μπάσκετ και τις ακυρώσεις διεθνών ματς. Με τις διοργανώτριες είτε να ακυρώνουν κάποια πρεμιέρα (BCL) έως ότου ενσωματώσουν τα νέα υγειονοικά πρωτόκολλα και καταλήξουν στο πώς θα αντιμετωπιζεται κάθε περίπτωση, είτε να σύρονται σε τροποίηση κανονισμών που προέβλεπαν μηδενισμούς και κερδισμένα ματς στα χαρτιά για ακυρώσεις αγώνων.
Το είδε το πρόβλημα η ΟΥΕΦΑ άμεσα, επί παραδείγματι. και βγήκε προχτές ο Τσεφέριν να πει για Euro σε μία χώρα και όχι σε ευρωπαϊκή διασπορά όπως είχε προβλεφθεί. Το πώς αυτό θα επιτευχθεί; Είναι πραγματικά μια τεράστια ερώτηση. Διότι τουρνουά με 32 ομάδες στην ίδια πόλη, εν μέσω πανδημίας, δεν είναι βέβαιο αν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα να το πετύχει. Θέλει διπλάσια γήπεδα, διπλάσια έξοδα, διπλάσια όλα όσα χρειάζονται και ξόδευε ο εκάστοτε διοργανωτής σε τουρνουά των 16 όπως τις τελευταίες 10ετίες.
Και ο Τσεφέριν σκέφτεται και τα Τσάμπιονς Λιγκ – Γιουρόπα Λιγκ σε φούσκες. Με φάιναλ 8 στα προημιτελικά, στα χνάρια των φετινών απόλυτα πετυχημένων αγωνιστικά τουρνουά. Και εκεί θες, δηλαδή, άλλες δύο χώρες. Που σημαίνει πως από τώρα ως το Μάρτιο η ΟΥΕΦΑ εν μέσω πανδημίας πρέπει να επιλέξει, επισκεφτεί, ελέγξει, ετοιμάσει, εγκρίνει, τρεις χώρες για major tournaments. Και οι τρεις χώρες να τα χρηματοδοτήσουν σε μια περίοδο με τις αγορές ευρισκόμενες σε κατάσταση μαρασμού ή και κλειστές. Χλωμό;…
email > info@tipsmaker.net