Φράνκι … τέλος !

Η πτωτική πορεία μόλις έπιασε κορυφή: Αρχές Δεκέμβρη και πιο συγκεκριμένα στις 5 του μήνα, η Τσέλσι κατάφερε ν’ αναρριχηθεί στην κορυφή της Premier League και λίγο μετά τα Χριστούγεννα, στις 28 του μηνός, είχε πλέον πέσει στην 6η θέση. Βέβαια, η κατάσταση στη φετινή βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος, ειδικά στο διάστημα των εορτών ήταν τέτοια που με τον παραμικρό βαθμό μπορούσαν ν’ ανατραπούν τα πάντα και να διαφοροποιηθεί πολύ εύκολα η κατάταξη. Παρ’ όλα αυτά, η Τσέλσι του Λάμπαρντ… λύγισε.

Έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμη ν’ ανταγωνιστεί τις αρκετά πιο ποιοτικές και έμπειρες αντιπάλους της που γνώριζαν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν για να φορτσάρουν και οι «μπλε» έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους. Μέσα σε περίπου δυο μήνες, το κλαμπ του Λονδίνου βρέθηκε στην 9η θέση και στο -11 από το ρετιρέ. Και μπορεί ο Λάμπαρντ να το παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο, όμως, μάλλον τόση ειλικρίνεια δεν χωράει σε σύλλογο τέτοιου μεγέθους…

Ο Φρανκ Λάμπαρντ απολύθηκε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και μέσα σε 18 μήνες θητείας, ο παντοτινός legend της Τσέλσι ξέρει όσα έκανε κι όσα του κόστισαν ακριβά… θέλησε να την αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως φέτος δεν είχε το χρόνο να πάει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.

Ο «Φράνκι» θα παραμείνει αιώνια ο «Player – Manager – Legend» της Τσέλσι. Αυτό αναγράφει για εκείνον το πανό που υπάρχει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το χειροκρότημα του κόσμου θα είναι μόνιμο σε κάθε του επανεμφάνιση στο γήπεδο. Ξέρει ότι δεν έχει χάσει την εκτίμηση και την αγάπη των ανθρώπων που περιβάλλουν την αγαπημένη του Τσέλσι κι ας στράβωσαν τόσο πολύ τα πράγματα το τελευταίο διάστημα.

«Δεν υπάρχει πλάνο και πρότζεκτ και αυτό το λέω σε κάθε νεαρό ή και πιο έμπειρο προπονητή. Είτε κερδίζεις, είτε σε αντικαθιστούν. Μακάρι να δω τον Φρανκ να μιλήσουμε γευματίζοντας όταν τελειώσει το lockdown» ήταν τα γεμάτα σαφήνεια λόγια του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά των «μπλε» του Λονδίνου είχε αποχωρήσει από την Ντέρμπι Κάουντι – την οποία έφτασε στον τελικό των playoffs ανόδου στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής – για ν’ αναλάβει την Τσέλσι, κατάφερε να έχει συνεργάτη τον Πετρ Τσεχ στη δεύτερη χρονιά, όμως, το πράγμα… δεν πήγε.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς άλλαξε πρόσωπο στον πάγκο για 14η φορά προκειμένου η ομάδα να βρει ξανά ρυθμό και βελτίωση, όμως, ο Ρώσος ήξερε ακριβώς πως να χειριστεί την κατάσταση και πόσα να πει στον Λάμπαρντ για να του δείξει ότι κανείς στο κλαμπ δεν θα σταματήσει να τον σέβεται και να τον εκτιμά.

email > freekick@tipsmaker.net