El clasico …

Ο Μέσι στα τόσα χρόνια που λάμπει στη Βαρκελώνη, που έχει θαμπώσει με την σπουδαία καριέρα του, έχει κάνει ζημιά στη Ρεράλ ούτε μία, ούτε δύο φορές. Πολλές φορές έχει “σκοτώσει” τη βασίλισσα στα δεκάδες “Κλάσικο” που έχει αγωνιστεί. Ειδικότερα, την Ρεάλ την έχει αντιμετωπίσει 44 φορές ο Μέσι και εις βάρος της έχει πετύχει 26 γκολ. Που μπήκαν με όλους τους τρόπους. Σουτ, κεφαλιά, πέναλτι, ατομικές ενέργειες. Ευφάνταστες ομαδικές και συνεργασίες που άφησαν εποχή. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δεν αποκλείεται να παίζει πια το τελευταίο του ντέρμπι, το τέλος του καλοκαιριού δύσκολα θα τον βρει στην Καταλονία.

Ο Μέσι άρχισε φέτος τη σεζόν με σοβαρά προβλήματα. Και στη συνέχεια όταν συμφιλιώθηκε με την κάθε άλλο παρά οικειοθελή παραμονή του στο “Καμπ Νου” ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του. Και έχει τραβήξει το κάρο για την Μπαρτσελόνα μέχρι εδώ που έχει φτάσει σήμερα. Πλέον όμως βρίσκεται σε νέο στάδιο αγωνιστικής καθίζησης. Έχει πέντε σερί παιχνίδια στα οποία δεν μπορεί να βρει δίχτυα. Το ένα το έχασε αν και ήταν στον πάγκο, αλλά δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Στα τέσσερα ματς που ακολούθησαν επόμενα αγωνίστηκε μεν 90 λεπτά, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Πλέον πάει σε έκτο ματς και θα δώσει ρέστα για να μην μείνει ξανά με μηδέν ενεργητικό.

Η δε Ρεάλ με τα αμέτρητα προβλήματα θα κάνει υπέρβαση για να μην αφήσει την Μπάρτσα ή Ατλέτικο να πανηγυρίσουν τον τίτλο και να κάνει το μπαμ σε μία σεζόν που όλη την είχαν χαμένη από χέρι. Το απίστευτο καμ μπακ και τρομερό χαρακτήρα έβγαλε η Ρεάλ. Και αν κερδίσει πιάνει τη συμπολίτισσά της στην κορυφή, τη στιγμή που ήδη έχει πάρει και κεφάλι στο τσάμπιονς Λιγκ για πρόκριση στην τετράδα! Αυτές είναι οι ομαδαρες, να παίζουνε μισές και να κάνουνε παρέλασι για τίτλο προερχόμενες ακόμα και από -8 στη βαθμολογία κάποια στιγμή το Φθινόπωρο!

Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο του Κλάσικο, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.  Σε ένα ματς στο οποίο αν ο Ολυμπιακός κερδίσει παίρνει και μαθηματικά τον τίτλο, αρκεί ο Αρης να μην κερδίσει την ΑΕΚ στου Χαριλάου. Μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό, αν και έτσι όπως τον έχει καταντήσει τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος περισσότερο λύπηση σου προκαλεί παρά ικανοποίηση να τον κερδίσεις. Και ήδη οι ψυλιασμένοι ψάχνουν να βρουν που θα γίνει η “φτίλα” για το τριφύλλι. Γιατί πάντα μετά από καλά αποτελέσματα και μεγάλες νίκες έρχεται η “φτίλα”. Επί ημερών Αλαφούζου είναι μίνι παράδοση πια.

email > info@tipsmaker.net