Και κάπως έτσι καβατζάραμε το χρόνο και φτάσαμε να είμαστε σε φάση λησμονιάς. Να λησμονούμε πώς ήταν να βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς sms. Να λησμονούμε πώς ήταν να πίνουμε καφέ στο ήλιο σε καλοκαιρία. Να λησμονούμε πώς ήταν οι ανάσες χωρίς μία και δύο μάσκες. Να λησμονούμε πως ήταν να αγκαλιάζουμε το φίλο και τη φίλη μας στο δρόμο και να την/τον ασπαζόμαστε. Και φτάσαμε ένα χρόνο μετά, λοιπόν, να είμαστε στο ίδιο σημείο. Η σχεδόν στο ίδιο. Με χιλιάδες κρούσματα λέει κάθε μέρα και 20-30 και 40 ή 80 νεκρούς από επιπλοκές.
Παρένθεση. Σκάνδαλα επί σκανδάλων έχουν ξεσπάσει ενίοτε στις ΗΠΑ, κυρίως αλλά όχι μόνον, για πόλεμους ή συρράξεις ή συμμετοχή σε ένοπλες αναμετρήσεις όταν η πολεμική βιομηχανία ξέμενε απο δουλειά κι από πελάτες. Είτε ήταν μπανανίες, Νικαράγουες και Χιλές, Κοσταρίκες και Παναμάδες, είτε αφρικανικά κράτη και μεσανατολές. Πάντα κάπου έβρισκε η βιομηχανία να διοχετεύσει τα προικιά που είχε ετοιμάσει και να αφού γράψει κέρδος, να βάλει μπρος για νέες παραγωγές και φρέσκο πράμα. Κλείνει η παρένθεση.
Αμέτρητες ζημίες έγραφε η φαρμακοβιομηχανία όσο διήρκεσε αυτή η κρίση, που ξεκίνησε το 2005 ουσιαστικά και φτάνει ως τις μέρες μας. Τεράστιες ζημίες που έπρεπε να καλυφθούν κάπως. Γιατι η βιομηχανία του φάρμακου είναι μαζί με το όπλο το φαϊ και το τσιγάρο μία μηχανή παραγωγής φρέσκου χρήματος. Και δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, ισχυρότατο. Πως θα αποκαθιστούσε αυτή τη ζημία; Και προέκυψε κορονοϊός. Ακόμα δεν έχουν βρει αν ηταν φυσικά ή εργαστηριακά αίτια λέει. Και δεν ψάχνουν πλέον. Εχει άλλωστε σημασία;
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επικοινωνήθηκε αυτή η ιστορία τόσο που να προκύψει όχι ανάγκη για εμβόλιο, αλλά να αποτελέσει ένα μέσο μετάβασης στη νέα εποχή. Να απειλείται ο μέσος μαλλάκας : Οχι εμβόλιο; οχι μετακίνηση, όχι κοινωνικοποίηση. Για να είναι βέβαιοι ότι θα γράψουν παραγωγή και πώληση 15-20 δισ. εμβολίων οι φαρμακοβιομήχανοι. Με τιμή 1,5-10 ευρώ το καθένα. Αρα μιλάμε για 20-200 δισεκατομμύρια δολάρια ταμείο. Το έπιασες τώρα τι σημαίνει για σένα η covid-19 και τι σημαίνει για τον βιομήχανο φαρμάκου και τα ιδιωτικά η κρατικά ταμεία; Τόμπολα.
Και τώρα που φτάνουμε στο τέλος, γιατί άλλο δεν αντέχεται η κατάσταση, δεν θα ρισκάρουν ένα ξεσηκωμό της πλέμπας, θα τον εξαφανίσουνε όπως τον εμφάνισαν τον κορονοϊο. Αλλά μέχρι να βγει το μάτι, το χούι δεν βγαίνει. Και μέχρι να μοιραστεί και να γίνει στις μάζες το εμβόλιο, είχαμε και το τρίτο κύμα. Και μέχρι να περάσει ένα εξάμηνο ή και χρόνος, θα έχουμε και “προσοχή παιδιά, φοράμε πάντα μάσκες”! Μην τυχόν και μας μείνουν απούλητες κι αυτές. Να ξεπουλήσουμε πριν τον εξαφανίσουμε…
Και μέχρι να εμβολιάσουν και τα σκυλιά στο δρόμο, ανοίγουν την αγορά τα σαίνια. Που την είχαν ένα χρόνο άνοιξε κλείσε και 5 μήνες σε λοκνταουν. Επειδή λέει δεν αντέχει ο κόσμος άλλο. Και σε κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα. Γιατί δεν αλλάζεις στρατηγική μετά από ένα χρόνο. Εκτός αν έχεις σκοπό. Αν, ας πούμε, έχεις αγοράσει 100 εκατομμύρια τεστ και πρέπει πριν εμβολιάσεις και τα καναρίνια, αυτά να έχουν μοσχοπουληθεί για να μην μείνουν στις αποθήκες. Οποτε; αφού το εξαφανίζουμε ως το Σεπτέμβρη το έργο, άνοιξε τώρα να πουλήσουμε και τα τεστ και …ραντεβού στις κάλπες. Γιατί έρχονται, ξέρε το. Κι ετοίμαζε… το βιβλιάριο σου. Οχι μόνο το εμβολιαστικό. Και το εκλογικό…
email > info@tipsmaker.net